Jak zrobić plaster miodu

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się Jak zrobić plaster miodu, to trafiłeś we właściwe miejsce. Omówiliśmy składniki, prosty przepis na plaster miodu oraz najlepszą metodę jego wykonania. Czytaj dalej, aby uzyskać więcej informacji! Używając ciężkiego rondla, możesz przygotować idealny smakołyk na następne spotkanie. Wszystko, czego potrzebujesz, to cukier, woda i niewielka ilość wodorowęglanu sody lub płynnej glukozy. Kolejnym krokiem jest przygotowanie syropu z plastra miodu. Aby rozpocząć, będziesz potrzebował złotego syropu, 60 ml wody i 1,5 tb sody lub wodorowęglanu sody.

Jeśli kiedykolwiek próbowałeś zrobić własne toffi, wiesz, że jest to zabawny i łatwy proces. Ten cukierek jest często określany jako żużlowe toffi lub hokey pokey. Proces ten to istny spektakl! W pierwszym kroku, trzeba będzie wymieszać trochę cukru i syropu kukurydzianego z gorącą wodą. Mieszanka będzie następnie rozszerzać się w miarę gotowania, więc upewnij się, że dokładnie odmierzasz cukier. Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, możesz dodać sodę oczyszczoną i wymieszać. Pamiętaj, aby używać rękawiczek podczas pracy z cukrem, aby się nie poparzyć.

Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, wylej mieszaninę na arkusz papieru tłuszczowego. W międzyczasie możesz przelać syrop do małej tacki wyłożonej papierem. Pozwól, by plaster miodu ostygł przez co najmniej godzinę, zanim zaczniesz go łamać – słowa te pochodzą od redaktora strony sdmswiebodzin.pl. Następnie połam go na kawałki za pomocą ząbkowanego noża i przechowuj w szczelnym pojemniku. Pozostanie świeży przez około dwa dni, jeśli przechowywany prawidłowo.

Od kiedy mieszanka cukru osiągnie 300 stopni F, potroi się w wielkości. Będzie miała bogaty złoty kolor. Należy usunąć termometr po osiągnięciu pożądanej temperatury. Następnie wymieszaj sodę oczyszczoną, aby nadać plastrowi miodu jego zwiewną konsystencję. Wylej masę na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Pozwól, aby plaster miodu całkowicie ostygł przed połamaniem go na kawałki. Gdy plaster miodu cukierki całkowicie ostygnie, złamać go na kawałki i cieszyć się!

Można również zrobić plaster miodu toffi bez użycia termometru cukru. Musisz gotować mieszaninę, aż kolor zmieni się na głęboko złoty. Nie powinna się ona zagotować. Należy ją również trzymać na małym ogniu. Syrop cukrowy należy trzymać z dala od płomienia – zagotowanie cukru może spowodować powstanie skrystalizowanych grudek. Podczas mieszania gorącego syropu należy używać drewnianej łyżki. Taka łyżka jest bezpieczniejsza niż jakikolwiek inny rodzaj narzędzia, ponieważ nie przewodzi ciepła.

Aby stworzyć domowe cukierki honeycomb, potrzebujesz tylko czterech składników i dziesięciu minut. Te cukierki są bezglutenowe, bez nabiału, bez jaj i bez orzechów, więc są idealne jako prezenty i półmiski deserowe. Dodatkowo, są opcją przyjazną dla wegan! Kolejnym dobrym powodem, aby zrobić cukierki z plastrem miodu jest pyszna tekstura. Chrupiące, złote cukrowe buraki są idealne do deserów i możesz je zrobić na każdą okazję!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane