Mielone mięso jest najbardziej uniwersalnym składnikiem burgerów, więc mielenie własnej wołowiny daje kontrolę nad teksturą, zawartością tłuszczu i składem mieszanki. Jednak dobra mieszanka mięsa mielonego nie wymaga dodawania dużej ilości śmieci, co znacznie obniża jakość burgerów. Podczas mielenia własnego mięsa, upewnij się, że mieszasz je z wołowiną przed zmieleniem. Zapewni to równomierne rozłożenie śmieci.
Aby rozpocząć, podziel mieszankę na osiem równych porcji i uformuj każdą z nich w placek o grubości 3/4 cala. Zapewni to ładną charyzmę na zewnątrz twoich burgerów, jednocześnie unikając przegotowania w środku. Formując placek, użyj kciuków, aby zrobić lekkie wgłębienie na środku placka. Będziesz chciał zostawić miejsce na krawędź burgera, aby podnieść się podczas grillowania, co uchroni go przed staniem się kopułą.
Dla dobrego burgera najlepiej użyć kombinacji wołowiny i wieprzowiny. Mięso, które jest chudsze i tłustsze, sprawi, że patty będzie bardziej wilgotne i soczyste – część ta pochodzi od redaktora portalu Eksperckie Porady. Kiedy jest chudszy, łatwiej jest zmielić swoje mięso. Następnie użyj blendera lub robota kuchennego, aby zmielić mięso. Możesz również zrobić patties ahead of time i zamrozić je na później.
Możesz również dodać wieprzowy fatback do swojego młynka do mięsa, aby osiągnąć 15 do 20 procent zawartości tłuszczu. Poza mieloną wołowiną, słonina może być dodana do patty czyniąc ją pikantną. Można również zmieszać jedną część mielonej kiełbasy z trzema częściami mielonej wołowiny. Dla smaczne, restauracja-jakości burger, gotować go w 350 do 400 stopni F. Jeśli chcesz chrupiące, karmelizowane zewnątrz, a następnie wybrać medium-rare wołowiny.
Inny wielki wskazówka podczas gotowania mięsa jest do przyprawiania go. Sól rozpuszcza białka mięśniowe i wyciąga wilgoć z mięsa, więc najlepiej przyprawić burgery na krótko przed grillowaniem. Sól negatywnie wpływa na zewnętrzną teksturę patties, i będzie tylko uczynić je twardsze. Jeśli więc chcesz mieć delikatnego burgera, użyj odrobiny panady. Następnie możesz go zwieńczyć serem i podawać!
Zmielona wołowina nie zawsze jest łatwa do zmielenia w domu. Można to jednak zrobić, wykonując kilka prostych kroków. Po pierwsze, upewnij się, że pokroiłeś swoją wołowinę w jednocalową kostkę. Następnie rozłóż ją na blasze do pieczenia z obręczą. Jeśli mięso nie było wcześniej zamrożone, należy je rozmrozić przez około 15 minut przed zmieleniem. Po tym czasie, ważne jest, aby pulsacyjnie zmielić je do pożądanej wielkości. Pamiętaj, aby pulsować przez około 10 lub 12 pulsów, aby uzyskać pożądaną teksturę.
Podobne tematy