Jak zrobić Mac n Cheese

Z dumą prezentujemy treść, która powstała w kooperacji z polecaneporadniki.pl

Istnieje kilka sposobów na zrobienie Mac n Cheese. Najbardziej klasycznym sposobem jest użycie sera cheddar. Możesz użyć każdego rodzaju sera cheddar, ale najlepszy jest średni lub ostry. Dodawanie różnych innych serów do mac może być również świetnym sposobem na zaimponowanie swojemu tłumowi. Pamiętaj, aby użyć topiącego się sera, ponieważ w przeciwnym razie twój mac i ser nie będzie tak smaczny, jak powinien być. Istnieje wiele różnych wariantów tego przepisu, więc znajdź taki, który odpowiada twojemu osobistemu gustowi.

Start by making a roux. Zasmażka to mieszanina tłuszczu i mąki. Jest ona używana do robienia gęstych sosów, takich jak mac and cheese. Roztop masło i dodaj suche składniki. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka i jednolita. Zasmażka powinna bulgotać przez około 60 sekund, zanim będzie gotowa. W razie potrzeby dodaj mleko. Ciągle mieszaj, aż sos będzie gładki i kremowy.

Po wykonaniu mac and cheese, przenieś go do szczelnego pojemnika i odstaw do lodówki. Następnie, zapiekaj go w temperaturze 350 stopni F przez dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut. Top go z dodatkowym serem i dodatkowe toppings, takie jak boczek, jeśli chcesz. Podawaj mac n cheese jako danie główne lub przystawkę. Świetnie nadaje się jako dodatek do świątecznych posiłków. Jeśli szukasz szybkiego i łatwego przepisu na crowd-pleasing mac n cheese, ten przepis jest dla Ciebie.

Możesz dodać dodatkowe przyprawy do swojego mac n cheese, aby uczynić go ekstra aromatycznym. Zmielone przyprawy takie jak pieprz cayenne i ostra papryka mogą być używane do aromatyzowania sosu. Możesz również dodać szczyptę kurkumy lub mielonego chile do sosu serowego. Możesz również dodać ząbek surowego czosnku lub ćwierć średniej cebuli do mleka przed dodaniem sera. Upewnij się, że Twój sos serowy jest dobrze doprawiony i ma głęboki złoty kolor.

Możesz również spróbować zrobić swój własny domowy makaron i ser. Przepis zajmuje tylko 15 minut, aby przygotować, i nie musisz się martwić o gotowanie wody lub płukanie makaronu. Jest to również przyjazny dla budżetu i świetny sposób na dodanie odrobiny mięsa lub brokułów do swojego mac n cheese. Spróbuj tego przepisu z chlebem czosnkowym, rzuconą sałatką i pysznym posiłkiem!

Pierwszy, ugotuj makaron. W osobnym garnku roztop masło i wbij mąkę i musztardę, aż nie będzie grudek w mieszaninie. Następnie dodaj mleko i cebulę. Nie zapomnij dodać liści laurowych, jeśli je masz. Po dziesięciu minutach usuń liść laurowy. Wmieszaj jajko. Na koniec dodaj makaron. Na koniec przełóż makaron do 2-kartkowego naczynia do zapiekanek. Posypać wierzch pozostałym serem.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane