Jak zrobić kurczaka z KFC w domu

Prezentowany tekst jest efektem naszych działań w partnerstwie z zrobimto.pl

Jeśli chcesz zrobić niesławnego kurczaka z KFC w domu, musisz wykonać kroki przedstawione poniżej. Po pierwsze, rozgrzej olej do temperatury 350 stopni Fahrenheita. Następnie obtocz kawałki kurczaka w suchych składnikach. Następnie zanurz je w mieszance jaj. Na koniec zanurz je w przyprawionej mące i bułce tartej. Kiedy kawałki kurczaka są już obtoczone, można je delikatnie wrzucić na olej za pomocą szczypiec. Gotuj kurczaka w tym oleju przez około piętnaście minut lub do uzyskania złotego koloru. Następnie przenieś go na talerz do serwowania.

Innym sposobem na stworzenie kurczaka KFC jest użycie białek jaj w cieście. Chociaż wiele przepisów wzywa do podwójnego panierowania, klasyczny kurczak KFC wymaga tylko jednej powłoki. Ponadto, białka jaj sprawiają, że wielki dipping rozwiązanie dla kurczaka, zanim zostanie pokryta w mieszaninie mąki. Białka jaj pomagają mieszance mąki przylegać do kurczaka, nie czyniąc jej zbyt gęstą. Chociaż możesz nie mieć KFC w swojej kuchni, możesz użyć tego sekretnego przepisu, aby stworzyć smaczne danie, które zaspokoi twoje pragnienia.

Aby zrobić kurczaka KFC, potrzebujesz frytownicy lub szybkowaru. W szybkowarze, powinieneś użyć wysokiej jakości frytownicy do gotowania kurczaka. Upewnij się, że olej osiągnie temperaturę 365 stopni Fahrenheita przed dodaniem kurczaka. Gdy kurczak osiągnie odpowiednią temperaturę, dodaj go za pomocą szczypiec i zamknij pokrywę. Aby uzyskać chrupiącą wersję kurczaka KFC, możesz użyć smalcu lub mieszanki mąki w cieście zamiast masła.

Następnie smaż kurczaka na patelni przez około osiem do dziesięciu minut. Po usmażeniu, usuń kurczaka z oleju i pozwól mu odpocząć. Następnie odsącz nadmiar oleju za pomocą ręcznika papierowego. Gdy kurczak jest już gotowy, jest gotowy do podania. Sekretem chrupiącego kurczaka KFC jest podgrzanie oleju do odpowiedniej temperatury. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, powinien wyjść złoty i chrupiący.

Kluczową różnicą między oryginalnym kurczakiem KFC a domową wersją jest mieszanka przypraw. Podczas gdy kurczak KFC może zawierać więcej składników, nie jest dużo bardziej skomplikowany niż inne przepisy na smażonego kurczaka. Tajemnicza mieszanka 11 ziół i przypraw jest używana do tworzenia smakowej powłoki kurczaka. Ta mieszanka jest często do 1/4 filiżanki niektórych przypraw. Dodanie tych przypraw do kurczaka da mu autentyczny smak, który rywalizuje z KFC.

Inny przepis na kurczaka KFC obejmuje KFC Chicken Pot Pie. Korzystanie z kości bez skóry piersi z kurczaka, to danie jest cinch zrobić. Nadzienie z kurczaka jest wykonane z marchewką i ziemniakami, a skórka jest wykonana z przyprawionej mąki. Kurczaka można zamrozić i podawać z sałatką colesław z KFC lub zapiekanymi pomidorami z serem. Najlepsze jest to, że jest tak łatwy do wykonania.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane