Jak zrobić mięso w słoiku na podróż

Jednym z najlepszych sposobów na przygotowanie jedzenia na podróż jest samodzielne zapuszkowanie go. Możesz kupić mrożone mięso w sklepie spożywczym, ale mięso w puszkach jest znacznie bezpieczniejsze niż to kupione w sklepie. I chociaż nie jest konieczne zabieranie ze sobą maszynki do mięsa lub wędzarki, powinieneś rozważyć zróżnicowanie swoich zapasów żywności na wypadek sytuacji awaryjnych. Podczas przerwy w dostawie prądu lub zimowej burzy nie będziesz chciał sięgać po zamrożony kawałek mięsa. Bez możliwości ugotowania go, będziesz miał niespodziankę.

Aby zapuszkować mięso, musisz najpierw przyciąć tłuszcz z mięsa. Pozwoli to na wybranie najlepszych kawałków mięsa, a także zapobiegnie tworzeniu się tłuszczu na brzegu lub pokrywie słoika. Możesz również gotować wołowinę w piekarniku lub gotować ją w garnku i formować patties. Te patties można następnie umieścić w słoikach jako-is, lub rozdrobnione, aby mielona wołowina.

Następnym krokiem w robieniu mięsa w słoiku na podróż jest dodanie płynu. Podczas robienia mięsa w słoiku, użyj odpowiedniej ilości płynu. Funt mięsa jest dobry dla około dwóch kwartałów. Użyj wagi kuchennej do pomiaru i upewnij się, że ważysz mięso co najmniej jeden funt na pinty. Dodaj sól do smaku, jeśli chcesz.

Jeśli planujesz zrobić mięso w słoiku na długą podróż, kluczowe jest, aby wiedzieć, jak odpowiednio je przygotować. Przed puszkowaniem mięsa, najlepiej jest je pokroić w poprzek ziarna. Jeśli chcesz zapakować mięso do słoika, musisz je najpierw zrumienić, aby zapobiec jego zbrylaniu się. Powstałe mięso przed zapakowaniem powinno być lekko brązowe. Jasnobrązowy kolor jest dopuszczalny, ale ciemny kolor jest lepszy.

Są dwa sposoby na przygotowanie mięsa w słoiku na wyjazdy. Można zastosować metodę surowego opakowania, która polega na szczelnym zapakowaniu mięsa wewnątrz słoika na kwartę. Następnie dopraw je czosnkiem, solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba. Można też dodać odrobinę zielonej papryki i cebuli. Następnie słoiki trzeba będzie umieścić w puszkarzu ciśnieniowym.

Proces puszkowania mięsa ułatwia konserwowanie żywności. Mięso w tym procesie mięknie, ale nie jest mięsiste. Jest to idealne rozwiązanie do długoterminowego przechowywania żywności. Oprócz oszczędności miejsca w zamrażarce, mięso w puszkach smakuje również doskonale! Jest soczyste, delikatne i pełne smaku. Ten proces może zaoszczędzić Ci sporo pieniędzy w przyszłości, kiedy będziesz musiał przygotować szybki obiad.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane