Jak zrobić lody samemu

Jeśli szukasz łatwego i pysznego sposobu, by poczęstować się lodami, możesz nauczyć się, jak zrobić lody samemu. Nie jest to tak trudne, jak się wydaje. Wszystko czego potrzebujesz to dwie miski, sól kamienna, kruszony lód i elektryczna ubijaczka. Następnie połącz składniki i ubijaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Po osiągnięciu pożądanej konsystencji, umieść lody w pojemniku przystosowanym do zamrażania i umieść w zamrażarce na cztery do sześciu godzin lub na noc.

Następnym krokiem jest dodanie mix-ins. Klasyczne lody waniliowe lub czekoladowe są niekompletne bez jakiegoś sosu. Dodanie roztopionej czekolady lub sosu owocowego to świetny sposób na dostosowanie lodów do własnych potrzeb. W zależności od tego, jak bardzo lubisz lody, możesz dodać od jednej do dwóch filiżanek dodatków. Aby zrobić partię lodów, będziesz potrzebować od jednej do dwóch filiżanek mix-ins.

Możesz dodać smaki bezpośrednio do bazy, jeśli chcesz, ale pamiętaj, że jeśli czegoś nie lubisz, to może nie być warte zrobienia. Możesz również spróbować użyć różnych rodzajów mleka lub śmietany, tak długo jak konsystencja jest dobra. Jeśli planujesz podać swoje domowe lody znajomym, możesz eksperymentować z różnymi proporcjami i sprawić, że będą bardziej wyjątkowe niż dotychczas. Fajnie jest eksperymentować z kombinacjami smakowymi i dowiedzieć się, które działa najlepiej dla Ciebie.

Aby zrobić domowe lody, będziesz potrzebować improwizowanej maszyny do lodów i zamrażarki. Będziesz potrzebował pojemnika, który można zamrozić, ale większość gospodarstw domowych posiada zamrażarkę i lodówkę. Domowe lody mają znacznie lepszą jakość niż odmiana komercyjna, a do zrobienia impromptu maszyny do lodów możesz użyć lodu i soli. Następnie wystarczy nałożyć lody do miski lub rożka, aby podać je znajomym. Aby zaimponować gościom, zrób rożki gofrowe z arkusza papieru woskowego.

Możesz również spróbować dodać odrobinę ciężkiej śmietany, która nada Twoim lodom strukturę. Ciężka śmietana tworzy rusztowanie, które trzyma kropelki wody, i będzie zamarzać w kremowe lody. Mleko pomoże rozcieńczyć ciężką śmietanę i dodać więcej białka, co pomoże stworzyć mocniejsze rusztowanie, gdy mieszanka zostanie zamrożona. To jest właśnie podstawa do stworzenia lodów! Nie zapomnij też dodać szczypty soli.

Gdy już ubijesz bazę do lodów, dodaj mleko skondensowane. Podczas ubijania, to nie będzie defasonować bitej śmietany. Umieść plastikową miskę w zamrażarce na co najmniej osiem godzin. Następnie wyjmij ją z zamrażarki i ciesz się! Kiedy już opanujesz podstawy lodów, możesz dodać orzechy, cukierki i wiórki czekoladowe dla dodatkowego smaku. Najlepiej dodawać te elementy, gdy lody są już prawie zamrożone.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane