Jak zrobić domowy lukier

Zastanawiasz się, jak zrobić domowy lukier? Możesz użyć tych samych przepisów na zrobienie zwykłego lukru, ale możesz również dodać barwnik spożywczy. Żelowy barwnik spożywczy nie zmieni konsystencji lukru. Oprócz użycia wody, mleko migdałowe lub sojowe można zastąpić produktem mlecznym – fragment ten jest twórczością ekspertów portalu rosyjskiniebieski.com. Jedyną różnicą będzie smak. W każdym przypadku będziesz chciał schłodzić lukier, aby zapobiec jego zbyt szybkiemu wiązaniu.

Lukr z cukru pudru jest doskonałym wyborem dla wielu różnych rodzajów ciast. Ten rodzaj lukru może być wykonany przez mieszanie cukru granulowanego z wodą lub mlekiem lub pół na pół. Masło i cukier puder to dwa najważniejsze składniki. Możesz użyć robota kuchennego, aby wymieszać te dwa składniki razem i będziesz miał wspaniały lukier dla swoich ciasteczek.

Jedną z najlepszych rzeczy o domowym lukrze jest to, że jest łatwy do wykonania. Możesz użyć zwykłego białego cukru i dodać 3 gramy kwiatu kukurydzy, aby zachować miękkość. Ten przepis da Ci około 100 gramów cukru pudru, który możesz wykorzystać do wypieków i innych potraw. Aby było to jeszcze prostsze, możesz zmiksować składniki w blenderze wysokoobrotowym przez kilka minut, aby stały się tak drobne jak proszek.

Cukier puder to doskonały sposób na zaoszczędzenie pieniędzy poprzez użycie tylko tego, czego potrzebujesz. W przeciwieństwie do cukru do pieczenia, nie wymaga chłodzenia, więc można go używać do wielu celów. Można go używać do mżawki na ciasteczka i rolki cynamonowe, lub mżawka go nad bundt ciasto lub inny słodki smakołyk. Dzięki niemu Twoje wypieki zyskają odpowiednią ilość słodyczy. Oprócz stosowania go jako polewy do ciasteczek, można również mżawka go na domowych pączków.

Inny świetny sposób, aby zrobić swój własny lukier jest użycie bezglutenowego substytutu mąki. Ten przepis jest bez nabiału i bezglutenowy, i jest idealny dla wielu przepisów. Użyj tego bezglutenowego przepisu na lukier na chleb bananowy, tosty francuskie, a nawet bułki cynamonowe. Twoi goście będą zdumieni tym, jak dobrze smakują! Upewnij się, że podajesz swój domowy lukier z dużą ilością cukru, aby twoje dzieło było wyjątkowo wyjątkowe!

Aby zrobić własny lukier waniliowy, po prostu wymieszaj masło z cukrem. Jeśli chcesz, aby twój lukier był bardziej gęsty, dodaj trochę więcej ciężkiej śmietany. Następnie ubijaj masę, aż będzie gładka. Dodaj kilka łyżek wody, po trochu, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Nie przesadzaj z miksowaniem! Nadmierne mieszanie spowoduje, że będzie się łamać.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane