Prostym sposobem na zaimponowanie gościom efektownym i zdrowym kebabem jest użycie szaszłyka. Możesz również wybrać mieszankę kurczaka, krewetek i warzyw i użyć ich jako nadzienia. Upewnij się tylko, że kurczak jest dobrze zamarynowany przed gotowaniem. Ta marynata może być wykonana z wyprzedzeniem i przechowywana w lodówce – znalezisko to jest wynikiem pracy ekipy portalu ktomitozrobi.pl. Aby przygotować domowe kebaby, musisz wykonać kroki przedstawione w tym artykule.
Aby uzyskać pyszny doner kebab, mięso powinno być dobrze przyprawione. W dużej formie do chleba, na kawałku papieru do pieczenia ułożyć warstwę mięsa. Posypać ziarnami sezamu. Następnie na wierzchu mięsa ułożyć arkusz chleba. Powtórz czynności z pozostałymi paskami mięsa. W ten sposób mięso będzie równomiernie pokryte sosem. Kebab możesz również podawać z piklami i sałatkami.
Dla uzyskania najlepszych rezultatów, powinieneś użyć udek z kurczaka bez kości i skóry. Gotuj udka z kurczaka, aż osiągną temperaturę 160 stopni F. Zdejmij z ognia i pozwól im lekko ostygnąć. Po ugotowaniu, można dodać polewy swojego wyboru. Dodatki mogą obejmować awokado, paprykę, oliwki i pomidory. Po ugotowaniu, możesz podać doner samodzielnie lub zamienić go w sałatkę lub kanapkę.
Przygotowując doner kebab w domu, powinieneś pokroić mięso tak cienko, jak to możliwe. Następnie należy smażyć je partiami na rozgrzanej patelni. Po ugotowaniu mięso stanie się nieco suche. W takim przypadku można dodać do mięsa soki mięsne, aby dodać mu wilgoci. Ewentualnie można też z soków z mięsa zrobić pyszny sos. Ten sos można przechowywać w lodówce i wykorzystać ponownie w późniejszym terminie.
Doner kebab to pyszna i zdrowa przekąska. Doner kebaby są podawane z różnymi bokami, w tym z sałatą lodową i ostrą papryką. Do tego kebaba możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa, ponieważ marynata jest dość uniwersalna. Dobrze sprawdza się również na każdym rodzaju białka. Powinieneś również użyć gorącej patelni, aby naśladować metodę rotisserie. W ten sposób możesz zrobić doner kebab w domu i zaimponować swojej rodzinie i znajomym.
Aby zrobić kebab, musisz pokroić mięso w cienkie paski. Rozgrzej patelnię na dużym ogniu i dodaj trzy do czterech łyżek tłuszczu wołowego. Pokrój mięso w cienkie paski i smaż je partiami aż do uzyskania chrupkości. Po ugotowaniu należy je trzymać w cieple, zwilżając je pozostałymi sokami z gotowania. Gdy mięso będzie już gotowe, można je nakłuć i podawać na talerzu.
Podobne tematy